Genåbning af indendørs idræt for alle medlemmer

04-05-2021

Kære medlemmer,
I nat faldt de næste brikker på plads. Det betyder, at der yderligere genåbning på vej allerede fra på torsdag den 6. maj. Det betyder:

 • Indendørs idræt må genåbne for voksne over 18 år. Det vil sige alle klubbens medlemmer, er velkommen i svømmehallen.
 • Forsamles forbud for indendørs idræt følger nu det generelle forsamlingsforbund indendørs. Det er 6. maj på 25 personer – og stiger forventeligt til 50 den 21. maj.

 

Retningslinjer ved brug af svømmehallen

 • Alle over 15 år skal bære mundbind/visir, dog ikke hvis de sidder ned, deltager i en aktivitet eller er træner/underviser.
 • Alle over 18 år er der krav om coronpas + ID. Dette glæder dog ikke trænere.
 • Har du ikke et gyldigt coronapas og kan fremvise ID, så er der ingen adgang til svømmehallen.

 

Motionsrummet

 • Ind til videre åbnes der ikke for motionsrummet. Dette er ikke muligt med de gældende restriktioner.

 

Læs mere

Veloverstået online generalforsamling

23-02-2021

Den årlige generalforsamling blev d. 23. februar afholdt i god ro og orden, hvor der var stor opbakning til de forskellige afstemninger og indkommende forslag. På grund af COVID-19 restriktionerne, blev dette års mødes afholdt online.

 

Fridykkerudvalg

Sidste år startede fridykning op i Perlen, og som forsøg blev dette formelt underlagt UV-rugby udvalget. Fridykning har siden da haft god opbakning, hvorfor der på dette års generalforsamling blev besluttet at UV-rugby udvalget ændrer navn til Fridykning. Udvalget foresætter med samme udvalgsformand og suppleant, da det kun er navneændring i vedtægterne.

Dette er bare et lille skridt i den rigtige retning, for at gøre det mere attraktivt at dyrke fridykning i Perlen. 

 

Uddannelse og kursuser

Der blev med fuld opbakning vedtaget, at uddannelsesudvalget i Perlen skulle nedlægges. Dette var et forslag fra bestyrelsen, som havde til formål at tilpasse vedtægterne til virkeligheden.

Der har i uddannelsesudvalget, set i foreningsregi, ikke været nogle uddannelser og aktivtet i udvalget de sidste mange år. Klubben har i stedet haft samarbejde med forskellige eksterne instruktører, hvilket har fungeret rigtig godt, og ser fortsat denne løsning som vejen frem. Bestyrelsen varetager fremadrettet koordination omkring hvilke eksterne instruktører som klubben arbejder sammen med.

Perlen ønsker fortsat, at samarbejde med Rude Dyk / Henring Dykkerskole, som årligt bidrager med tilgang af nye medlemmer til klubben.

 

Kontingent

Det blev ensstemmigt vedtagtet, at kontingentet hæves med 50 kr. halvårligt for senior, og med 25 kr. halvårligt for junior og passive medlemmer. Dette er for at imødekommende den generelle prisstigning i samfundet. Vi skal helt tilbage til 2014, for at finde den sidste tilpasning af kontingenten, hvor stigningen også var på 50 kr.

Kontingentsatser
Senior: 750 kr. / halvårlig (Aktive dykkere over 18 år) 
Junior: 375 kr. / halvårlig (Aktive dykkere under 18 år) 
Micro: 75 kr. / halvårlig (Medlemmers børn under 12 år) 
Passiv: 375 kr. / halvårlig (Passive medlemmer) 
Perlens Venner: 375 kr. / halvårlig (Personer som støtter Perlens aktiviteter)
 
Indmeldelsesgebyr: 250 kr.

 

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2021

31-01-2021

Der indkaldse hermed til Ordinær Generalforsamling, Tirsdag d. 23. februar 2021 kl. 19.00.

Grundet COVID-19 restriktionerne, vil mødet i år blive afholdt online. Tilmelding er derfor påkrævet, for at vi kan styre invitationer til videomødet og online afstemning. Tilmelding foregår under 'Ture og arrangementer'.

Dagsorden er ifølge vedtægterne, som også er fremsendt på mail til klubbens medlemmer.

 

På vegne af bestyrelsen.

Kim Knudsen, Formand

Læs mere

Årets julegave: Perlen køber ekstra dykkerbåd

24-12-2020

Den ny-indkøbte dykkerbåd (RIB) er en RIBCRAFT 6.5meter med Suzuki 175hk motor og tilhørende bådtrailer.
Den ekstra RIB skal bidrage til øget sikkerhed og den stigende efterspørgsel fra klubbens medlemmer, samt nyoprettet junior- og fridykker/undervandsjagt afdeling. 

Herning Sportsdykkerklub Perlen fik unikt og enestående tilbud på en dykkerbåd. Båden er i 2020 vurderet til en pris omkring 175-200.000 kr., hvor tilbuddet til klubben lød på 125.000 kr. inkl. bådtrailer. Dykkerbådens tidligere ejer, er et af klubbens æresmedlemmer, som har tilbudt klubben denne unikke pris. 

Perlen er med sine ca. 100 medlemmer, en yderst aktiv klub i det midtjyske. Klubben råder i forvejen over en 5,8m. dykkerbåd med plads til 6 dykkere, som bliver brugt til vragdykning på Vesterhavet, indre danske farvande, samt klubture til bl.a. Norge.

Men grundet sikkerhed når der sejles på lidt længere ture og mangel på pladser, har klubben oftest været nød til at få støtte af naboklubber eller de få af klubbens medlemmer som selv har en dykkerbåd. Den ny-indkøbte dykkerbåd er velkendt i klubben, da den ofte er med på de lidt længere ture, hvor sikkerheden i at være to både og kapaciteten har været nødvendig.

Med nylig opstart af både junior- og  fridykker/undervandsjagt afdeling, så er efterspørgslen blevet større og større på den nuværende båd, og derved vil den nye båd imødekomme dette behov.

Jørgen Bygebjerg indtræder samtidig som hjælper i bådudvalget, som sikrer en god overlevering og omskoling til den nye båd.

Klubtur til Norge i 2013 - I Baggrunden ses klubbens nuværende Humber 5.8m med 125 hk motor.

 

Fakta om dykkerbåden
RIBCRAFT 6.5meter med Suzuki 175hk motor og tilhørende bådtrailer

Båden
RIBCRAFT 6.5meter
Købt i 2009 i England af et dykkercenter. Blev solgt, da var for lille til dykkercentret og derved ikke blev brugt. Oprindeligt fra omkring 2005, og blev fik i 2010 gennemgået og renoveret skroget og pontonerne, så alt stod som ny.

Derudover har båden Maritim VHF radio, plotter med søkort, ekkolod samt dobbelt-batteri.

Motor
Suzuki Marine 175hk four-stroke påhængsmotor.

Bådtrailer
Brenderup 8220 S 1800 kg. med kraftigt el-spil.
 

Klubtur på Vesterhavet - Maj 2018
Den ny-indkøbte RIB med navnet 'Chick' på medfølgende bådtrailer.
Læs mere

Nyt domænenavn

15-12-2020

Endelig lykkedes det.....
Perlen har flere gange over de sidste mange år efterspurgt på domænet perlen.dk, men har ikke været muligt at overtage det fra den tidligere ejer.

Den tidligere ejer har aldrig brugt perlen.dk, så det er nu endelig lykkeds os at overtage domænet. Vores hemmeside kan derfor i fremtiden besøges via perlen.dk 

Nogle tænker nok hvorfor er dette ikke gjort i forbindelse med den nye hjemmeside, men vi blev først kontaktet af ejeren efter vores nye hjemmeside var gået online.

Vores gamle domæne perlen-dyk.dk vil stadig kunne benyttes.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

Læs mere

Nye restriktioner gældende fra 11. december kl. 16

10-12-2020

På baggrund af dagens pressemøde, bliver Herning Kommune nu pålagt yderligere restriktioner i forbindelse med COVID-19. 
De nye, skærpede restriktioner gælder allerede fra i morgen, fredag den 11. december kl. 16.

For klubben betyder det:

 • Steder, hvor der udøves indendørs, forenings-, fritids- og idrætsaktiviteter skal lukkes.
 • Det gælder blandt andet svømmehallen, foreningslokaler, træningscentre mv.
 • Udendørs idræt kan fortsat finde sted – men højst med 10 personer samlet (både børn og voksne) og sa? længe gældende retningslinjer overholdes.
 • Det er muligt at dele større hold over i mindre og lave træning i felter, som lever op til kravene for afstand og kvadratmeter. Man skal blive i bobler af 10 personer. Det betyder, at fx en træner ikke ma? ga? mellem flere grupper af i alt 10 personer – og der skal sikres effektiv adskillelse af grupperne før, under og efter aktiviteten.

De nye, skærpede restriktioner gælder indtil videre til og med 3. januar 2021.

 

Må klubhuse og foreningslokaler benyttes i forbindelse med f.eks. afhentning af udstyr?  

Som udgangspunkt skal indendørs faciliteter være lukkede for offentligheden, herunder klubhuse og foreningslokaler. 

Hvis en forening har behov for at benytte indendørs faciliter, anbefaler DIF, at det kun sker i forbindelse med helt kortvarigt brug af en enkelt person eller to til fx. afhentning af udstyr. 

DIF afventer pt et endeligt svar fra myndighederne på, i hvilket omfang klublokaler og foreningslokaler kan anvendes til fx toiletbesøg. Når der foreligger svar fra myndighederne, kan DIF´s anbefaling blive justeret.

Anbefaling er taget fra DIF Corona Taskforce her. (Sidst opdateret 10. december 12:14 af Nadia Molbæk Misimi)

Læs mere

Aflysning af Ferie For Alle 2021

09-12-2020

Ferie for Alle aflyses i 2021 som følge af den forlængede tvangslukning af messeaktivitet.
I mere end et årti har Herning Sportsdykkerklub Perlen været en fast del af messen, hvor klubben har stået for gratis prøvedyk, vist klubbens udstyr frem og fortalt omkring uddannelse og foreningslivet.

Regeringen forlængede mandag alle gældende corona-restriktioner, herunder tvangslukningen af messeaktivitet, frem til 28. februar 2021. Det betyder, at Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle 2021, aflyses.

Næste messe finder sted 25. - 27. februar 2022.

Læs mere om MCH's udmelding omkring aflysning af Ferie For Alle 2021 her.

 

Gense video fra Ferie For Alle 2020

Læs mere

Velkommen til den nye hjemmeside

03-12-2020

Det er med stor glæde og spænding, at bestyrelsen kan præsentere vores helt nye hjemmeside. 
Et intuitive administrationssystem som forenkler klubbens administration og frigiver dermed både tid og ressourcer.

Hvorfor en ny hjemmeside?

Den velkendte hjemmeside siden 2011 bliver ikke understøttet mere og klubben stod derfor ved en skillevej. Enten skulle man forsætte med nuværende leverandør, der skulle programmere en ny side til os eller finde en leverandør der målrettede sig foreninger.

Nogle af vores vigtigste punkter var, at hjemmesiden understøttede kortbetaling til kontingent samt at den var responsiv, så mobiler og tablets nemt kunne benytte den. Men samtidig ønskede vi nogle forbedringer på booking og arrangementer, som vi havde på den gamle hjemmeside. Generelt var der behov for et mere intuativt administrationsystem som kunne gøre bestyrelsesarbejdet nemmere.

DIF og DGI's Foreningspulje

I håbet om at komme hurtigere i mål med en ny hjemmesiden, søgte bestyrelsen derfor DIF og DGI’s foreningspulje om 21.244 kr. til oprettelse af hjemmeside fra Zakobo.dk. D. 26/11-2020 blev vi bevilliget det fulde beløb (læs mere her) og siden da har det gået stærkt. Rigtig stærk!

 

Valget faldt på Zakobo

Zakobo er et forholdvis nyt firma, men alligevel har de over 8 års brancheerfaring inden for hjemmeside/administrationsløsninger til foreninger. Zakobos intuitive administrationssystem forenkler klubbens administration og frigiver dermed både tid og ressourcer. Zakobo har i den indledende fase, været rigtig imødekommende og allerede taget flere af vores ønsker og behov til sig. De har en målsætning om at skræddersy deres funktioner til den enkelte sportsgren, og vi er derfor spændte på hvad udviklingen kan føre til inden for dykkerklubber.

 

Funktioner på den nye hjemmeside:

 • Medlemsdatabase med CFR indbretning
 • Kortbetaling / Kontingent opkrævning
 • Booking af udstyr
 • Ture og arrangementer med venteliste funktion
 • Komplet regnskabsystem
  • Indindbetalinger konteres på den forudbestemte konti
  • Mulighed for udsendelse af faktura
  • Budget og Årsregnskab
 • Hold styring, hvor trænere/ledere kan styre holdlister og kommunikere direkte til deres deltagere
 • Mulighed for webshop

 

Læs mere

Herning Sportsdykkerklub Perlen får støtte til ny og tidssvarende hjemmeside

26-11-2020

PRESSEMEDDELELSE: Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Herning Sportsdykkerklub Perlen nu sætte gang i ny og tidssvarende hjemmeside med medlemsdatabase, booking af udstyr og oprettelse af dykkerturer..
Herning Sportsdykkerklub Perlen har fået 21.244 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan Perlen se frem til at komme i gang med den nye hjemmeside.

Bestyrelsen ser især frem til at Perlen nu kan få en ny og tidsvarende hjemmeside:

Valget af udbyder er faldet på en nystartet virksomhed Zakobo.dk, der med over otte års branchekendskab har startet forfra med et nyt, intuitivt og skalerbart administrationssystem for foreninger. Hjemmesiden er samtidig responsiv, så med den stigende brug af mobiler og andre enheder, så den er nem og brugbar uanset hvilken enhed man besøger hjemmesiden fra. 

Intern skal hjemmesiden tilsikre en bedre kommunikation til klubbens over 100 medlemmer og organisation af foreningen. Ekstern kommer den til at afspejle en aktiv og moderne klub, og derved virke som hvervning af nye medlemmer.

Hjemmesiden kommer primært til at understøtte booking af klubbens udstyr og opslag af dykkerturer. Sekundært medlemsdatabase, rapportering til CFR, integret regnskab og betalingløsning, samt de forskellige hold hvor trænerene kan have deltagerlister og direkte kommunikation med medlemmerne på holdene.

I Perlen glæder formanden og de lidt over 100 medlemmer sig over at kunne komme i gang med hjemmesiden, som både styrker den interne kommunikation og forenings organisation.

En ny og opdateret hjemmeside, vil falde i god tra?d med en moderne og aktiv klub med over 50 a?r pa? bagen i det midtjyske. Klubben bruger i forvejen sociale medier som ansigt ud af til. Men hjemmesiden er og bliver vores primære kommunikationsmiddel, hvor vi nu har en hjemmeside der afspejler resten af klubbens modernisering over de seneste par a?r.

Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt
Perlen har modtaget bevillingen på 21.244 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Om DIF og DGI's foreningspulje
•    Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen
•    Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk
•    Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider 

Kontakt
Herning Sportsdykkerklub Perlen 
Formand, Kim Knudsen
kontakt@perlen.dk / 2047 9659

DIF og DGI's foreningspulje
Konsulent, Trygve Laub Asserhøj
taa@dif.dk / 4326 2173


 

Læs mere

Julefrokost 2020 aflyses grundet forsamlingsforbudet

13-11-2020

Grundet det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer, har bestyrelsen besluttet at aflyse dette års julefrokost.

Vi håber på, at forholdende forbedres i den kommende tid, hvor der vil kigges på alternative løsninger.

/Bestyrelsen

Læs mere

Trykprøvning af flasker

05-10-2020

Klubben sender flasker til trykprøvning.

Hvis du skal have flasker med, skal du sende en mail til formanden på kk@bkvvs.dk med navn, størrelse på flasker og antal, senest onsdag d.7. Oktober kl. 12.00.

Flaskerne skal afleveres senest søndag d. 11. kktober i klubben. Ventil og standfod skal være afmonteret.

Med venlig hilsen,

Kim Knudsen, Formand.

Læs mere

Det er igen mulig at låne alt klubudstyr

05-06-2020

Der er dog visse forholdsregler der skal overholdes, ellers lukke bliver vi nød til at lukke for udlån igen.

Som minimum skal 2. trinnet på regulatorsættet rengøres efter brug. Der er opsat anvisningen i fylderummet omkring desinfektion.

Det er op til brugerne om de vi rengører udstyret før brug, men det skal altid rengøres efter brug.

Med venlig hilsen,

Kim Knudsen, Formand.

Læs mere

Genåbning af alt udendørs sport

07-05-2020

Følgerne af COVID-19 er på nuværende tidspunkt ved at være til at overskue nu.

Som det fremgår af dagens pressemøde, kan alle udendørs sportsaktiviteter genoptages.

Klubben åbner igen for udlån af udstyr i begrænset omfang, indtil videre kan der lånes, flasker, wing og bagplade.

Udlån af regulatorer venter vi med, disse vil indtil videre være fjernet fra materialerummet.

 

Med venlig hilsen

Kim Knudsen, Formand

Læs mere

Arrangementer i klubben aflyst indtil medio maj måned.

12-04-2020

Som tidligere anbefalet af sundhedsstyrelsen og DIF, er alle klubbens arrangementer aflyst indtil senest medio. maj måned.

Der er fortsat åben for tilmelding til Skawtræf, dog foreløbig uden betaling.

Der kan stadig fyldes flasker i klubben, men der er stadig en anbefaling fra DSF og DIF om at lade  "dykningen vente".

Bestyrelsen håber stadig på et godt dykkerår.

Velkommen til foråret.
/Bestyrelsen

Læs mere

Anbefaling: Lad dykningen vente...

18-03-2020

Kære medlemmer,

I går meldte vi ud, på baggrund af statsministerens pressemøde, at alle klubbens aktiviteter i marts blev indstillet. Samtidig oplyste vi, at det stadig var muligt at fylde flasker.

I dag har Dansk Sportsdykker Forbund og Hyperbar, anbefalet af vi indstiller alt dykning i den kommende tid. Hyperbar.dk er en gruppe af læger, dykkere, trykkammerledere ved Riget og andre med interesse for dykkermedicin. 

Anbefalingen kommer fordi ressourcerne i beredskabet er begrænset, og en evt. dykkerrelateret ulykke vil kræve en del ressourcer som for tiden er sparsomme.

 

Hvorfor lukker vi så ikke bare helt for klubben?
Vi mener at klubbens medlemmer besidder alm. sund fornuft. Det vil sige, man følger myndighederns anvisning samt efterlever de anbefalinger vi som klub giver, på baggrund af DSF og andre instanser relateret til dykning.

Når man så kan udnytte tiden til at få kontrolleret sit udstyr, kan der være behov for at fylde flasker, hvis de f.eks. har været skilt af og efterset.

Men hvis vi kan se denne tillid bliver misbrugt, eller der kommer nye forhold, så kan det ende med vi helt lukker af for adgangen til fylderummet.

Vi skal passe på os selv og hinanden.

/Bestyrelsen

Læs mere

Klubbens aktiviteter indstilles indtil videre grundet COVID-19

17-03-2020

Alle klubbens aktiviteter indstilles indtil videre.

Det er dog stadig muligt at fylde flasker. Der er håndsprit i fylderummet, så husk at brug det. Tør gerne håndtag og skærme af efter brug.

Hvis der nogle der er i tvivl om noget, skal i bare ringe.

Bestyrelsen følger situationen. Alle turer i marts er indtil videre aflyst.

Med venlig hilsen

Kim Knudsen, Formand.

Læs mere

Svømmehallen er foreløbig lukket grundet COVID-19 frem til 30. marts 2020

12-03-2020

Efter Sundhedsstyrelsens anbefaling, er Herning Svømmehal lukket fra i dag d. 12. marts og forløbig frem til d. 30. marts 2020

Klubbens aktiviteter der er planlagt til efter d. 30. marts, vil blive vurderet af bestyrelsen sidst i marts.

Alle DSF aktiviteter er aflyst intil videre.

Er der nogle der skal ud og dykke, og skal låne udstyr er der opsat vejledning til desenficering af udstyr i fylderummet.

Klubben anbefaler, at der ikke lånes udstyr indtil videre.

/Bestyrelsen

Læs mere

Forhold overfor COVID-19 (corona) ved Herning Sportsdykkerklub Perlen

11-03-2020

Bestyrelsen følger udviklingen omkring COVID-19 tæt, og følger derfor myndighedernes råd og retningslinjer. DFI opfordrer desuden alle klubber og forbund til at gøre det samme.
 
Derfor fraråder vi deltagelse af personer i klubbens aktiviteter, som har symptomer på luftvejsinfektion. 
 
Forebyg smitte
-       Vaske hænder og bruge håndsprit hyppigt
-       Hoste eller nyse i ærmet eller i en engangsklud
-       Begrænse fysisk kontakt og undlad at opholde sig sammen med smittede personer
-       Være omhyggelig med rengøringen
-       Være opmærksom, når man er på steder med tæt kontakt til mange mennesker
 
UDLÅN AF UDSTYR STOPPES
Da COVID-19 spredes via dråbeform og kan overleve på overflader i 48-72 timer, så vil der fra dagsdato blive stoppet for udlån af udstyr.
 
Der arbejdes på indkøb af Chemgene HLD4H desinficeringmiddel, som kan fjerne COVID-19. Derved vil udstyr igen kunne bruges af junior, prøvedyk mv.
 
Så snart vi har mere omkring dette, vil i blive informeret.
 
 
CORONAVIRUS OG SVØMMEHALLER
Dansk Svømmebadsteknisk Forening har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen for at høre, hvordan svømmehaller skal forholde sig til Coronavirus og den afledte sygdom COVID-19.
 
HAR SVØMMEHALLENS MILJØ BETYDNING FOR SMITTE?
Sundhedsstyrelsen oplyser, at svømmehallens/saunaens varme og fugtige miljø ikke har nogen betydning for virussmitte.
 
KAN COVID-19 OVERFØRES GENNEM VANDET I SVØMMEBADET?
WHO skriver, at hvis man overholder det gængse regelsæt for klor på 1 mg. pr. liter vand, så er risikoen for smitte gennem vand lav.
 
/Bestyrelsen

Læs mere

Infoaften: Fridykning

20-02-2020

Nu har du mulighed for at dyrke fridykning i Herning Sportsdykkerklub Perlen...

Vi starter op med et infomøde d. 3 marts kl. 19 i klubbens lokaler. (Brændgårdvej 20, 7400 Herning - Indgang Nord).

 

Du kan enten bare møde op eller tilkendegive via Facebook på https://www.facebook.com/events/238218047199720

 

Udvalgsformand og instruktør, Morten Paarup, vil fortælle lidt om hvad du kan forvente og prøve med fridykning. Samtidig vil der være rundvisning i klubbens faciliteter og hvad vi som forening kan tilbyde dig.

HVAD ER FRIDYKNING?
Fridykning handler om, at dykke uden anden luft end
den du indånder i overfladen inden du dykker. Vores
passion er at bevæge os frit og vægtløs i vandet, ligesom det er for alle andre dykkere. Det, der adskiller os fra andre dykkere er, at vores passion også er at mærke og forstå de reflekser vores krop besidder når vi dykker og lære at samarbejde med dem.

UDDANNELSE OG TRÆNING
Vi tilbyder ugentlig undervisning i de forskellige
aspekter af fridykning, som kan trænes i bassin.
En fridykker må træne de tre grundelementer;
Indre ro, svømmeteknik og åndedrætsteknik.

TURE OG KONKURRENCE
I løbet af året arrangeres der ture af klubben hvor vi kommer ud i det fri, og får arbejdet mere med dybdedyk, samt får set livet under havoverfladen. Disse ture kan bl.a. kombineres med UV-jagt. I fridykning kan der bl.a. konkurreres i disciplinerne; Statisk (vejrhold på tid), Dynamisk (længde dykning i pool med og uden finner) og Konstantvægt (dybdedykning med og uden finner).

 

Er du nysgerrig på mere, så er du mere end velkommen til vores infoaften. 

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2020

04-02-2020

Der indkaldse hermed til Ordinær Generalforsamling i Herning Sportsdykkerklub Perlen, Tirsdag d. 4. februar 2020 kl. 19.00 i klubbens lokaler.

Dagsorden er ifølge vedtægterne.

Efter generalforsamlingen vil klubben være vært for lidt at at spise og drikke. Tilmelding til spisning, gøres under Ture og arrangementer her på hjemmesiden.

 

Med venlig hilsen

Kim Knudsen, Formand

Læs mere

Opstart: Junior – Bliv snorkeldykker

16-09-2019

Går du og drømmer om at opleve verdenen under havoverfladen? Så er junior snorkeldykning garanteret noget for dig.

- For drenge og piger.
- Min. 12 år.

I uge 43 har vi opstart, hvor du er velkommen til at komme og høre nærmere. Her er der mulighed for at møde instruktører og hjælpere. Du får også mulighed for at se klubbens faciliteter mv.

Halvårlig medlemskab er kun 350 kr. for juniorer. Det samme gælder for passiv medlemskab for voksne. Som passiv medlem kan du svømme gratis i klubbens bassintider, samt træne gratis i svømmehallens motionsrum i deres åbningstider.

Torsdag d. 24 oktober 2019 kl. 19-20 i klubbens lokaler.
Herning Svømmehal, Indgang Nord
Brændgårdvej 20
7400 Herning

Du kan også tilmelde dig via vores Facebook begivenhed her:
https://www.facebook.com/events/1350809965066384/
 

Uddannelse:
Vi tilbyder uddannelse inden for både snorkel- og flaskedykning. Vi følger retningslinjer og sikkerhedsregler fra de forskellelige organisationer.

Verdens bedste makker:
Under dykning er det vigtigt at kunne stole på sin makker. Derfor har vi stort fokus på det gode kammeratskab og samvær i klubben.

Klubaften:
Der er en ugentlig træningsaften, hvor der er fokus på dykning. Det kan være gennem øvelser, leg, undervisning, foredrag eller lign.

Disciplin:
Vi forventer en disciplineret tilgang til uddannelse, udstyr og dykning. Dette er for at kunne bevare sikkerheden omkring sporten.

Dykkerteori og praksis:
Bliv klogere på, hvordan verden under overfladen påvirker dig. Med lege og øvelser inddrager vi dykkerrelateret fysik, kemi og matematik i træningen.

På tur med klubben:
Der er mulighed for at deltage i Dansk Sportsdykker Forbunds årlige juniorsamlinger og sommerlejr. Derudover arrangerer klubben også dykkerture.
 
Vi glæder os til at se jer!
 
På vegne af Perlen - Herning Sportsdykkerklub,
Allan Hestbæk, Junior udvalgsformand.

Læs mere

Ny juniorudvalgs formand

04-09-2019

Ny juniorudvalgs formand
 
Bestyrelsen har i går d. 4 september, i forbindelse med bestyrelsesmøde, haft en dialog omkring junior afdelingen i Perlen.
 
I den forbindelse har Daniel Egebjerg valgt at overlade posten som udvalgsformand til suppleant Allan Hestbæk. Daniel Egebjerg har ikke mulighed for at deltage i det omfang han ønsker, grundet mængden af arbejde på nuværende tidspunkt og i den kommende periode.
 
Allan Hestbæk har sagt ja til at varetage posten som udvalgsformand, samtidig med Daniel Egebjerg vil hjælpe i det omfang han kan. Ligeledes vil bestyrelsen støtte, hvis der er behov for det.
 
/Bestyrelsen.

Læs mere

Kim Knudsen udnævnes til æresmedlem af Herning Sportsdykkerklub Perlen

30-04-2019

NYT ÆRESMEDLEM I HERNING SPORTSDYKKERKLUB PERLEN

HERNING: I forbindelse med Herning Sportsdykkerklub Perlens nyligt afholdte 50 års jubilæum, blev nuværende formand Kim Knudsen udnævnt til æresmedlem.

Det er ikke noget, der sker hvert år. Ikke siden 2009 er der udnævnt et æresmedlem. Fra 1969 og indtil udnævnelse af Kim Knudsen, er der kun udnævnt tre æresmedlemmer af Perlen. Eigil Nielsen, Søren Henriksen og Jørgen Bygebjerg.

Med udnævnelsen af Kim Knudsen til æresmedlem, påskønner Herning Sportsdykkerklub Perlen, det mangeårige medlemskab af foreningen og særlige indsats for klubben som aktiv dykker, ildsjæl og nu som formand. 

Kendetegnende for et æresmedlem er også, at medlemmet i alle henseender, og af hjerte og sind, er dykker i Perlen og altid har repræsenteret foreningen på værdig vis.

På vegne af bestyrelsen, motiverede Bestyrelsesmedlem Niclas Pedersen, udnævnelsen af Formand Kim Knudsen således:

Det er mig fornøjelse at kunne fortælle, at en enig bestyrelse har besluttet at udnævne vores nuværende formand, Kim Knudsen, som æresmedlem af Perlen.

Kim, da vi skulle finde tilbage i din historie i Perlen, sagde alle: Kim, du har været der for klubben. Du har altid været der. Der står inde på vores hjemmeside, at du blev indmeldt d. 12 januar 1977, hvilket gør du har været medlem af Perlen i over 42 år. Og med mindre du har løjet om din alder på hjemmesiden, så var du kun lidt over 13 år da du startede!

Du er en arbejdshest… Du har både været med til uddannelse gennem tiderne, bl.a. når Jørgen (Jørgen Bygebjerg red.) har været væk. Du har været med på undervands rugby. Generelt når folk snakker om dig, så siger de at du er en arbejdsfest. Og så har du været formand siden 2010.

Men Kim… Selvom du kan være stille og eftertænksom, så er du en markant personlighed, der formår at skabe resultater. Det ses bl.a. i vores nye faciliteter i Herning Svømmehal. Der er ikke så meget snak, det bliver bare gjort. Du har sat dine spor i klubben i mere end en menneskealder, hvor du har udført et suverænt stykke frivilligt arbejde i klubben. Du er og bliver en ildsjæl! Og Inge (Inge Knudsen red.), vi vil også gerne takke dig, for at du har støttet Kim og Perlen. Samtidig vil vi også gerne sige undskyld for at vi ofte holder på Kim herinde til sent ud på aftenen. Men vi er evige taknemmelige for Kims enestående stykke frivillige arbejde her i klubben.

Med udnævnelsen af dig Kim til æresmedlem, der påskønner vi i bestyrelsen og klubben, det mangeårige medlemskab af Perlen og den særlige indsats for klubben du har ydet, som både aktiv dykker, ildsjæl og formand. 

Kære Kim, Tillykke med din nye titel som æresmedlem i Perlen.

Herefter fik Kim Knudsen overrakt en gavekurv i udnævnelsen til æresmedlemmer af Perlen. Efterfølgende blev de tre andre æresmedlemmer kaldt op til en lille gave og fælles billede.

Herning Sportsdykkerklub Perlens fire resmedlemmer
Klubbens fire æresmedlemmer.
Fra venstre: Kim Knudsen, Eigil Nielsen, Jørgen Bygebjerg og Søren Henriksen

 

Læs mere

Fri adgang til Svømmehallens motionsrum

25-02-2019

Kære medlemmer,

Det er nu blevet muligt for klubbens medlemmer at benytte svømmehallens motionsrum. Dette gælder for alle typer af medlemskaber.
 
Tiltaget blev præsenteret tilbage på den ekstraordinære generalforsamling d. 28 august 2018. 
 
Såfremt i ønsker at benytte af denne mulighed, så skal i henvende jer til receptionen i Svømmehallen. De har en klubbog, hvor vores medlemsliste er i. 
De vil derefter så oprette jer i systemet og udlevere et adgangskort til jer :)
 
Ovenstående er for alle klubbens medlemmer og er endnu en af klubbens medlemsfordele. 
 
Skulle der opstå udfordringer, så tag fat i bestyrelsen. Så tager vi kontakt til svømmehallen. 
 
Mvh Bestyrelsen 

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE: Perlen modtager 25.625 kr. i støtte fra DIF og DGIs foreningspulje

18-02-2019

Herning Sportsdykkerklub Perlen får støtte til nyt navigations- og sikkerhedsudstyr i klubbens dykkerbåd. 
 
Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Perlen nu sætte gang i opgradering af elektronikken i klubbens dykkerbåd.
Herning Sportsdykkerklub Perlen har fået 25.625 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan Perlen nu se frem til at komme i gang med opgradering af det forældede udstyr fra starten af 00’erne. Med det gamle system er det hverken muligt at opgradere søkort samt der manglede informationer omkring sejlrender, dybder, fareområder og trafiksepareringszoner. Ligeledes er ekkoloddet bygget på gammel teknologi. Det vanskeliggøre lokalisering af et vrag, hvilket jo er formålet med at sejle derud.
 
Bestyrelsen ser især frem til at Perlens medlemmer, får bedre mulighed for at kunne dyrke sportsdykning. Medlemmerne får et mere tidssvarende navigation og sikkerhedssystem. Dette er til glæde for både junior og senior dykkere.
 
I Perlen glæder bestyrelsesmedlem og medlem af bådudvalget, Niclas Pedersen, sig over at kunne komme i gang med projektet sammen med resten af klubben – og forhåbentlig byde velkommen til masse nye ansigtet i foreningen.

Det er en stor glæde at have modtaget det fulde beløb som vi ansøgte om. Der er sket utrolig meget inden for elektronik siden starten af 00’erne. Med en ny 9” kombi-enhed, der både har søkort og ekkolod/sidescanner, kan vi bl.a. få et 3D billede af bunden. Med opdaterede søkort over hele norden, kan vi bl.a. bedre følge lovgivningen ved ikke at sejle i fareområder og trafiksepareringzoner. Ligeledes vil klubbens båd kunne sende og modtage AIS (Automatisk Identifikations System for skibe red.). På den måde kan vi på skærmen se hvad de andre skibe hedder, deres retning og fart samt meget mere. Samtidig har de andre skibe mulighed for at se vi er en dykkerbåd der ligger for anker, og derved ikke kan flytte os fordi vi har dykkere i vandet. Dette er en rigtig god sikkerhed, når vi dykker tæt på sejlrender, hvor vragene ofte er gået ned. Sikkerhedsmæssigt er AIS en stor fordel, da søredningsberedskabet hele tiden vil kunne have en opdateret gps position på dykkerbåden. Derudover er AIS-nødsender i dykkerudgave kommet godt ned i pris, så skulle uheldet være ude, så vil dykkeren kunne trække nødsenderen og derved sendes gps position bl.a. til vores dykkerbåd.

En opgradering af dykkerbådens navigations og sikkerhedsudstyr er blot endnu en ting i rækken over de topmoderne forhold klubben kan tilbyde. Klubben har siden 2016, hvor de flyttede ind i helt nye lokaler i Herning Svømmehal, fået placeret sig som en yderst aktiv og topmoderne dykkerklub i Midt- og vestjylland.
 
Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt 
Herning Sportsdykkerklub Perlen har modtaget bevillingen på 25.625 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 15.000 og 30.000 kr. 
Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark. 
 
Om DIF og DGI's foreningspulje 
·     Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen 
·     Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk
·     Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider
 
Kontakt
Herning Sportsdykkerklub Perlen
Bestyrelsesmedlem / Bådansvarlig – Niclas Ringsted Pedersen
perlendyk@gmail.com - 22775297

Læs mere

Invitation til reception i anledning af Perlens 50 års jubilæum

12-01-2019

Invitation til reception i anledning af Perlens 50 års jubilæum 
Herning Sportsdykkerklub Perlen kan fejre 50 års jubilæum og derfor inviterer vi til reception i klubbens nye lokaler i Herning Svømmehal.

LØRDAG D. 30 MARTS 2019 KL. 10.00 - 15.00

Herning Svømmehal (Indgang Nord), Brændgårdvej 20, 7400 Herning
 
Følg også med på Facebook begivenhed
http://facebook.com/events/2098289763592279/
 
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  
 
Programmet byder på velkomst af formanden.
Derefter historien om klubben start, med en af stifterne Ib Hylgaard.
 
Der vil igennem dagen være mulighed for rundvisning i klubbens lokaler og svømmehallen.
 
Der vil afholdes et spændende foredrag omkring Jyllandsslaget i 1916, Verdenshistoriens største søslag.
 
Vi byder på sodavand og fadøl i foyeren, samt pølser fra pølsevognen.
 
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  - 
 
 
Vi glæder os til at se jer,
Herning Sportsdykkerklub Perlen

 

Læs mere