Fridykkere tildeles Herning Byråds Hæderpris for udmærkede idrætspræstationer 2021

28-02-2022

Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan offentliggøre nyheden, at to af klubbens medlemmer (Jesper Lauridsen og Henrik Stenhøj) er blevet tildelt Herning Byråds Hæderspris for udemærkede idrætspræstationer 2021.

Indstillingen er sket fra bestyrelsen og fridykker udvalgsformand, på baggrund af deres deltagelse i VM i Indendørs fridykning Juni 2021. Den fulde indstilling kan læses herunder.

Uddelingen af priserne vil foregå mandag d. 28. marts 2022 i byrådssalen på Herning Rådhus.

Et stort tillykke med tildelingen!


INDSTILLING AF TO FRIDYKKERE TIL HERNING BYRÅD HÆDERS- PRISER FOR UDMÆRKEDE IDRÆTSPRÆSTATIONER 2021

INDSTILLEDE IDRÆTSUDØVERE

Fridykker, Henrik Stenhøj, 49 år.
Fridykker, Jesper Lauridsen, 44 år.

 

ÅRSAG TIL INDSTILLING

To fridykkere fra Herning Sportsdykkerklub Perlen, blev som de eneste to i 2021, udtaget til landsholdet i poolfridykning under Dansk Sports- dykker Forbund. Dette var med henblik på at deltage i VM i indendørs fridykning, som blev afholdt i Serbien d. 22-26 juni 2021. Derudover blev Jesper Lauridsen også udtaget til landsholdet i dybde fridykning.

 

To nye danmarksrekorder i fridykning

Jesper Lauridsen satte to dage i streg danmarksrekord i disciplinerne Speed 100 (2x50m) og Endurance 400m (8x50m).I disciplinen Endu- rance 400m (8x50m), slog Jesper Lauridsen den daværende danmarks- rekord med næsten 50 sek., med en tid på 07:57.39.

I begge discipliner gælder det om at gennemføre distancen hurtigst muligt under vand. Det er tilladt at komme til overfladen i begge ender af banen, men 100M bliver som regel gennemført i et stræk.

 

VM i indendørs fridykning

11th CMAS World Freediving Indoor Championship 2021 blev afholdt i den serbiske hovedstad Belgrade og var det officielle VM inden for in- dendørs fridykning. Der deltog 130 atleter fra 26 lande. Mesterskabet blev afholdt af det serbiske forbund, under godkendelse fra CMAS1. I Danmark repræsenteres CMAS af Dansk Sportsdykker Forbund, hvor Herning Sportdsdykkkerklub Perlen er medlem af. Dansk Sportsdykker Forbund er et specielforbund under Danmarks Idrætsforbund.

 

Fridykning i Herning Sportsdykkerklub Perlen i et COVID-19 år

Fridykning er som selvstændig aktivitet et nyt tiltag i klubben. Tilbage i marts 2020 startede den første træning, men det blev kun til en enkelt træning inden nedlukning pga. COVID-19. Det har derfor været et tur- belent år for fridykning, men samtidig klubben har været så heldige at få tilgang af både Henrik Stenhøj og Jesper Lauridsen i klubben.

Klubben har i den forbindelse forsøgt at støtte de to atleter bedst mu- ligt med træningsfaciliteter med prioritering som professionelle idræts- udøvere. Da Herning Svømmehal havde en længere nedlukning, har de fået koordineret adgang til Holstebro Svømmehal under for at kunne træne målrettet til VM i Serbien.