Årets julegave: Perlen køber ekstra dykkerbåd

24-12-2020

Den ny-indkøbte dykkerbåd (RIB) er en RIBCRAFT 6.5meter med Suzuki 175hk motor og tilhørende bådtrailer.
Den ekstra RIB skal bidrage til øget sikkerhed og den stigende efterspørgsel fra klubbens medlemmer, samt nyoprettet junior- og fridykker/undervandsjagt afdeling. 

Herning Sportsdykkerklub Perlen fik unikt og enestående tilbud på en dykkerbåd. Båden er i 2020 vurderet til en pris omkring 175-200.000 kr., hvor tilbuddet til klubben lød på 125.000 kr. inkl. bådtrailer. Dykkerbådens tidligere ejer, er et af klubbens æresmedlemmer, som har tilbudt klubben denne unikke pris. 

Perlen er med sine ca. 100 medlemmer, en yderst aktiv klub i det midtjyske. Klubben råder i forvejen over en 5,8m. dykkerbåd med plads til 6 dykkere, som bliver brugt til vragdykning på Vesterhavet, indre danske farvande, samt klubture til bl.a. Norge.

Men grundet sikkerhed når der sejles på lidt længere ture og mangel på pladser, har klubben oftest været nød til at få støtte af naboklubber eller de få af klubbens medlemmer som selv har en dykkerbåd. Den ny-indkøbte dykkerbåd er velkendt i klubben, da den ofte er med på de lidt længere ture, hvor sikkerheden i at være to både og kapaciteten har været nødvendig.

Med nylig opstart af både junior- og  fridykker/undervandsjagt afdeling, så er efterspørgslen blevet større og større på den nuværende båd, og derved vil den nye båd imødekomme dette behov.

Jørgen Bygebjerg indtræder samtidig som hjælper i bådudvalget, som sikrer en god overlevering og omskoling til den nye båd.

Klubtur til Norge i 2013 - I Baggrunden ses klubbens nuværende Humber 5.8m med 125 hk motor.

 

Fakta om dykkerbåden
RIBCRAFT 6.5meter med Suzuki 175hk motor og tilhørende bådtrailer

Båden
RIBCRAFT 6.5meter
Købt i 2009 i England af et dykkercenter. Blev solgt, da var for lille til dykkercentret og derved ikke blev brugt. Oprindeligt fra omkring 2005, og blev fik i 2010 gennemgået og renoveret skroget og pontonerne, så alt stod som ny.

Derudover har båden Maritim VHF radio, plotter med søkort, ekkolod samt dobbelt-batteri.

Motor
Suzuki Marine 175hk four-stroke påhængsmotor.

Bådtrailer
Brenderup 8220 S 1800 kg. med kraftigt el-spil.
 

Klubtur på Vesterhavet - Maj 2018
Den ny-indkøbte RIB med navnet 'Chick' på medfølgende bådtrailer.