PRESSEMEDDELELSE: Perlen modtager 25.625 kr. i støtte fra DIF og DGIs foreningspulje

18-02-2019

Herning Sportsdykkerklub Perlen får støtte til nyt navigations- og sikkerhedsudstyr i klubbens dykkerbåd. 
 
Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje kan Perlen nu sætte gang i opgradering af elektronikken i klubbens dykkerbåd.
Herning Sportsdykkerklub Perlen har fået 25.625 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan Perlen nu se frem til at komme i gang med opgradering af det forældede udstyr fra starten af 00’erne. Med det gamle system er det hverken muligt at opgradere søkort samt der manglede informationer omkring sejlrender, dybder, fareområder og trafiksepareringszoner. Ligeledes er ekkoloddet bygget på gammel teknologi. Det vanskeliggøre lokalisering af et vrag, hvilket jo er formålet med at sejle derud.
 
Bestyrelsen ser især frem til at Perlens medlemmer, får bedre mulighed for at kunne dyrke sportsdykning. Medlemmerne får et mere tidssvarende navigation og sikkerhedssystem. Dette er til glæde for både junior og senior dykkere.
 
I Perlen glæder bestyrelsesmedlem og medlem af bådudvalget, Niclas Pedersen, sig over at kunne komme i gang med projektet sammen med resten af klubben – og forhåbentlig byde velkommen til masse nye ansigtet i foreningen.

Det er en stor glæde at have modtaget det fulde beløb som vi ansøgte om. Der er sket utrolig meget inden for elektronik siden starten af 00’erne. Med en ny 9” kombi-enhed, der både har søkort og ekkolod/sidescanner, kan vi bl.a. få et 3D billede af bunden. Med opdaterede søkort over hele norden, kan vi bl.a. bedre følge lovgivningen ved ikke at sejle i fareområder og trafiksepareringzoner. Ligeledes vil klubbens båd kunne sende og modtage AIS (Automatisk Identifikations System for skibe red.). På den måde kan vi på skærmen se hvad de andre skibe hedder, deres retning og fart samt meget mere. Samtidig har de andre skibe mulighed for at se vi er en dykkerbåd der ligger for anker, og derved ikke kan flytte os fordi vi har dykkere i vandet. Dette er en rigtig god sikkerhed, når vi dykker tæt på sejlrender, hvor vragene ofte er gået ned. Sikkerhedsmæssigt er AIS en stor fordel, da søredningsberedskabet hele tiden vil kunne have en opdateret gps position på dykkerbåden. Derudover er AIS-nødsender i dykkerudgave kommet godt ned i pris, så skulle uheldet være ude, så vil dykkeren kunne trække nødsenderen og derved sendes gps position bl.a. til vores dykkerbåd.

En opgradering af dykkerbådens navigations og sikkerhedsudstyr er blot endnu en ting i rækken over de topmoderne forhold klubben kan tilbyde. Klubben har siden 2016, hvor de flyttede ind i helt nye lokaler i Herning Svømmehal, fået placeret sig som en yderst aktiv og topmoderne dykkerklub i Midt- og vestjylland.
 
Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt 
Herning Sportsdykkerklub Perlen har modtaget bevillingen på 25.625 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 15.000 og 30.000 kr. 
Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark. 
 
Om DIF og DGI's foreningspulje 
·     Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen 
·     Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk
·     Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider