Jesper Lauridsen tildeles Byrådets Hæderpris 2022

09-02-2023

Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan offentliggøre nyheden, at Jesper Lauridsen for andet år i træk, er blevet tildelt Herning Byråds Hæderspris for særlige idrætspræstationer.

Indstillingen er sket fra bestyrelsen, på baggrund af deres deltagelse i CMAS Freediving Outdoor World Championship. Den fulde indstilling kan læses herunder.

Uddelingen af prisen vil foregå mandag d. 27. marts 2023 i byrådssalen på Herning Rådhus.

Et stort tillykke med tildelingen!


INDSTILLING AF FRIDYKKER TIL HERNING BYRÅD HÆDERSPRIS FOR SÆRLIGE IDRÆTSPRÆSTATIONER 2022

INDSTILLEDE IDRÆTSUDØVER
Fridykker, Jesper Lauridsen, 44 år.

 

ÅRSAG TIL INDSTILLING

Jesper Lauridsen fra Herning Sportsdykkerklub Perlen, blev igen i ud-taget til landsholdet i fridykning under Dansk Sportsdykker Forbund. Dette var med henblik på at deltage i VM i udendørs fridykning, som blev afholdt i Kas, Tyrkiet d. 1-8. oktober 2022.

Jesper Lauridsen har de sidste to år været udtaget til seniorlandholdet i fridykning, på trods af han er ny i sporten. Han brænder for fridyk-ning og viser, at med passion og viljen kan man komme langt på få år.

Det blev til flere personlige rekorder ved dette års VM, og en 7. plads og to 11. pladser ud af 48 deltagere i senior herre kategorien. Dette var med dybder helt ned til 82 meter.

 

VM i udendørs fridykning

VM i udendørs fridykning 6th CMAS World Outdoor Freediving Championship 2022 blev afholdt i den tyrkiske by Kas og var det officielle VM inden for udendørs fridykning. Mesterskabet blev afholdt af det tyrkiske forbund, under godken-delse fra CMAS.

I Danmark repræsenteres CMAS af Dansk Sportsdyk-ker Forbund, hvor Herning Sportdsdykkkerklub Perlen er medlem af. Dansk Sportsdykker Forbund er et specielforbund under Danmarks Idrætsforbund.

 

Jesper Lauridsen (Bagerst til højre) sammen med resten af landsholdet i Fridykning.